logo247 350

facebook  twitter  linkedin

Tjitze van der Dam

Tjitze is een jonge chef met vanaf jongs af aan al veel ervaring in topzaken en met kookwedstrijden. Tjitze is werkzaam als Executive Chef van het INK hotel in Amsterdam met restaurant PRESSROOM onder zijn leiding.

Als jonge kok word Tjitze door bijna alle belangrijke vakbladen genoemd als talent van de toekomst en heeft daar ook de menige titels voor ontvangen zoals bijvoorbeeld de Culinaire Saisonnier’s Persprijs en de Cooking Rookie award.

Tjitze’s hobby in deze periode is wedstrijdkoken en word door zijn prestaties geselecteerd door het nationale kookteam, hij heeft hier onder andere 2 wereldtitels en 1 europese titel in de wacht gesleept.

De nuchtere maar ambitieuze fries, geboren in het dorpje Jubbega, verhuisde op zijn 22e naar de buurt van Haarlem om carriere te maken. Zo werkte hij onder andere als sous chef bij Ron Blaauw restaurant en restaurant De Vrienden van Jacob.

Na zijn overstap naar het westen gaat Tjitze ook meer events organiseren, zo heeft hij een 24 uurs kook marathon georganiseerd met alle Nederlandse topchefs voor Serious Request.

design: NPD Communications | realisatie:INTERWEAVE